Module planning

Efficiënt plannen van je werkplaats is belangrijk. Aan de ene kant monteurs die niets staan te doen, aan de andere kant dubbele boekingen, dat willen we niet. 

Met de module Planning van MotoMate GO wordt het inplannen en beheren van afspraken in de werkplaats kinderlijk eenvoudig. Je houdt altijd een compleet overzicht van de geplande afspraken. In één oogopslag zie je welke werkzaamheden gepland staan, bij welke monteur, hoe lang er voor staat, of er een vaste begin- en/of eindtijd is afgesproken, of er een leenvoertuig mee gaat en of het een wachtende klant betreft. Zo’n overzicht is natuurlijk erg belangrijk als er in de loop van de dag iets verandert of om onvoorziene werkzaamheden op te kunnen vangen. Een efficiëntere werkplaats zorgt voor meer rendement voor je bedrijf. En dat is, naast klanttevredenheid, uiteindelijk toch waar je het voor doet.

“Ik heb mijn planning gekoppeld met een online klantenportaal op mijn website. Klanten zijn nu niet afhankelijk van mijn openingstijden voor het inplannen van hun afspraak.”

Online plannen? Ja, natuurlijk!

Persoonlijk contact met je klanten is belangrijk, maar klantgerichte service bieden ook. Steeds meer klanten geven de voorkeur aan het online kunnen inplannen van hun onderhoudsafspraak, in plaats van dat ze moeten bellen.

MotoMate GO beschikt vanzelfsprekend over de mogelijkheid tot het zelf inplannen van een afspraak door jouw klanten. In het online portaal op je eigen website kan je klant zien wanneer je tijd voor hem/haar zou hebben. Na het inschieten van de afspraak kun je de aangevraagde planning goedkeuren, afkeuren of een ander moment voorstellen. Je planningsoverzicht wordt bijgewerkt en de klant krijgt automatisch de afspraakbevestiging. 

Natuurlijk kun je voor een ingeplande afspraak meteen een werkbon klaarzetten, zodat de monteurs in je werkplaats er mee aan de slag kunnen. Combineer je de module planning met de module Tijdregistratie? Dan kan een medewerker vanuit de planning een werkbon oppakken en meteen klokken. Zo weet je ook zeker dat de tijd die aan een motor besteed wordt, in rekening gebracht wordt. Als de werkzaamheden klaar zijn factureer je met 1 druk op de knop.

Indien je werkt met Autosociaal, kunnen we de planning daar natuurlijk ook aan koppelen.

Overige modules