Basismodule Verkoop

Ben je gespecialiseerd in verkoop en heb je geen werkplaats? Met onze Basismodule Verkoop kun je alle stappen van binnenkomst tot verkoop van de motor automatiseren met MotoMate GO. Op deze manier heb je alles overzichtelijk in één pakket.

Je ziet in één oogopslag je voorraad, kunt eenvoudig doorklikken naar de details van de motor en kenmerken en foto’s toevoegen. Marge-motoren, BTW-motoren, BPM-berekening? Alles kan. Krijg je een inruiler? Dan kun je er onder andere voor kiezen om een eindbedrag op de factuur te zetten, over het algemeen is dat het bedrag dat je met je klant hebt afgesproken. Het programma rekent op de verkoopfactuur dan automatisch je BTW, eventuele BPM en allerlei kosten voor je terug. Niet meer moeilijk doen met een rekenmachine, maar het programma het voor je laten doen.

Extra kosten bijhouden

Versleutel je in de tussentijd nog dingen aan de motor, dan kun je gemakkelijk deze kosten bijboeken zodat je hem niet per ongeluk met verlies verkoopt.

Offertes

Wil de klant eerst een offerte hebben? Die kun je eenvoudig aanmaken. Je kunt er zelfs voor kiezen om in de mailing naar je klant gelijk een link voor goedkeur (of, helaas, afkeur) van de offerte te plaatsen, zodat je extra snel kunt schakelen met je verkoop. Natuurlijk heb je ook een overzicht over je uitstaande offertes en de status daarvan.

Facturatie

Is de motor verkocht? Dan is factureren eenvoudig en razendsnel. Uiteraard naar je eigen factuurontwerp of e-mail en direct financieel correct verwerkt. Indien je briefpapier hebt, kunnen we er zelfs voor zorgen dat je e-mail er qua uiterlijk net zo uitziet als wanneer je op je eigen briefpapier geprint zou hebben. Zo ziet ook je gemailde offerte of factuur er professioneel uit. En vanzelfsprekend kan een iDeal-link heel eenvoudig worden toegevoegd bij de facturen.

Uiteraard wordt dit ook meteen netjes in je boekhouding verwerkt. Of je nu onze interne boekhouding gebruikt, of wilt koppelen met een extern pakket. 

Voorraad en geschiedenis

Je voorraad wordt doorlopend bijgewerkt. Inruilers worden automatisch in je voorraad gezet. Later de historie van een (verkochte) motor inzien? Geen probleem. Alle bij jou ooit bekende kentekens vind je samen met hun hele geschiedenis terug in de historielijst.

Motoren online te koop aanbieden

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om motoren online te plaatsen op je eigen website en allerlei bekende portalen, zoals Marktplaats, AutoScout en AutoTrack. Hiervoor werken we samen met Hexon. Om je motoren direct vanuit MotoMate GO online te zetten met alle correcte informatie en foto’s kun je ons Occasion Online Pakket afnemen.